Групата на Волен Сидеров подкрепи Лютви Местан за важна заменка

Депутатът от Момчилград Лютви Местан предложи "просвета" да замени "образование" в заглавието на закона за предучилищното и училищното образование. Народните представители посветиха около половин час на този спор.
Изненадващо идеята на Местан беше подкрепена от "Атака". От ГЕРБ обаче контрираха, че "по тази логика трябва да остане и министерство на войната".
Павел Шопов от „Атака" се съгласи с Лютви Местан, че думата „просвета" е по-подходящата дума. Той припомни, че преди Министерството на образованието е било Министерство на просветата. По-българска е думата „просвета", каза Шопов.
Мнозинството отхвърли предложението. При обсъждането парламентът отхвърли и предложението на националистите в училищата да се въведе задължително обучение по вероучение.
Подкрепата от "Атака" за ДПС остана в сянката на поредния скандал с участието на лидера на националистите Волен Сидеров.
Журналист от агенция Пик заяви, че Сидеров го е ритнал и наранил в отговор на въпрос за пътуване до Париж в компанията на депутатката от същата партия Деница Гаджева (на снимката). От парламентарната група отрекоха твърденията и предположиха, че журналистът се е самонаранил.
Твърденията срещу депутата са на журналиста от агенция ПИК Лъчезар Лисицов (на снимката), който показа пред колегите си в кулоарите на парламента наранения си крак.  Той твърди още, че докато пребивавал в парламентарната стая на "Атака" е бил обиждан с думата "лъжец", бил му отнет и хвърлен срещу стената служебният диктофон. Той е подал жалба в Пето районно управление на МВР срещу депутата.
Депутатът Десислав Чуколов от парламентарната група обясни пред медиите, че журналистът влязъл в стаята без разрешение, за да иска интервю с лидера. Междувременно самият Сидеров случайно влязъл в стаята, за да си вземе палтото, защото бързал за друго предварително уговорено интервю. Чуколов любезно помолил журналиста да излезе, но той не го направил и затиснал с крак вратата. "Цялата случка продължи 10 секунди, такава случка не съм виждал никога. Не това е начинът да се взима интервю и да се разговаря с нас, има си пресцентър",  коментира депутатът. Чукулов отрече Сидеров да е ритал журналиста, защото самият той бил по-близо до него. Предположи, че Лисицов се самонаранил, докато е затискал вратата.
Депутатът покани пред камерите свидетел на случилото се - симпатизант на "Атака", който случайно бил в помещението. Свидетелят поясни, че журналистът дръпнал Сидеров в гръб за сакото, държал се грубо и след като ме у било отказано да разговаря, ритнал вратата.

0 коментара:

Публикуване на коментар